Moj Astrolog

FENOMEN SELEKTIVNE PAŽNJE

Rezultati istraživanja fenomena selektivne pažnje omogućavaju nam da shvatimo ‘sindrom prijema’, odnosno kako je čovek sposoban da se koncentriše na jedan razgovor usred niza bučnih razgovora koji se vode u nekoj prostoriji. Tokom eksperimenata dobrovoljci su posmatrali simbol složen od manjih sličica i opisivali ili globalnu sliku ili njene detalje.
Kada je trebalo da daju globalnu interpretaciju, kod dobrovoljaca se ‘uključivala’ oblast mozga nazvana desni lingvalni girus (u zadnjem delu mozga). A kada je trebalo da obrate pažnju na detalje, uključivala se druga oblast, takođe u zadnjem delu mozga, ali s leve strane. To je primer obrade informacije ‘odozgo nadole’, kada mozak prilagođava opažanje i tumačenje ranije opaženih informacija. Drugi primer takvog uticaja mozga na opažanje daje proučavanje opažanja nepotpunih slika ili objekata. Dobar primer toga mogao se videti u jednoj televizijskoj reklami koja je prikazivala pegavog psa ‘Dalmatinca’ u čijoj su pozadini razbacane iste takve pege. Da biste videli psa, morate prvo da ‘naučite ili saznate’ da se on nalazi u toj ‘nepotpunoj’ slici.
U ekspetimentima sprovedenim sa takvim slikama dobrovoljci nisu uspevali da prepoznaju objekte koji su u njima ‘skriveni’. Onda su im prikazivali ‘potpune’ slike – psa, lica i banane – koji su bili skriveni u odgovarajućim pozadinama. Kada bi im ponovo pokazali ‘nepotpune’ slike – vrlo lako su na njima raspoznavali skrivene predmete. Praćenje aktivnosti mozga tokom tih eksperimenata pokazalo je da su sve vreme bile aktivne oblasti mozga u blizini slepoočnica i iznad njih. Prva je ‘zadužena’ za prepoznavanje objekata i linkova, druga za pažnju i vizuelne slike. Proučavanmja su otkrila i nešto novo – da sve te oblasti, po svemu sudeći, rade zajedno, i tako nam omogućavaju da na naizgled besmislenoj slici, kada je drugi put vidimo, prepoznamo skrivenu sliku.

Moj Astrolog telefonom 24/7

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK